Eenpersoonsvoertuigen

Actieve fietserIn onze visie spelen kleine persoonlijke voertuigen zoals de fiets, maar met name de vouwfiets, een zeer belangrijke rol. De vouwfiets wordt traditioneel niet als volwaardig dagelijks werkpaard voor zwaardere mensen of vracht en bagage gezien. Wij willen dat imago veranderen. Gelukkig brengen steeds meer fabrikanten juist allerlei hippe vouwfietsen, met en zonder trapondersteuning, die toch klein opgevouwen mee kunnen in het OV, voor jong en oud elk wat wils.

De fiets is de meest duurzame wijze van vervoer op de kortere afstand. Precies het soort afstanden dat het voor- en natransport in het OV bedient. Terwijl het voor- en natransport juist het meest dure deel van het huidige OV-systeem is. De vouwfiets maakt het mogelijk dat er veel meegenomen kunnen worden.

We combineren daarom de eenpersoonsvoertuigen met het OV en besparen daarmee tijd en kosten. Eenpersoonsvoertuigen, geschikt voor dagelijks gebruik en met ruimte voor meenemen van kleine goederen, zorgen voor het deur tot deur vervoer, geven vrijheid en mensen kunnen zich er persoonlijk mee onderscheiden. Dus de vouwfiets, scootmobiel, Segway, Trikke, Lyrics, etc. kunnen allemaal mee. In combinatie met het OV vormen zij een alternatief voor de auto.
Scootmobiel
Dit is ook belangrijk in een steeds ouder wordende maatschappij. Mensen met een beperking of ouderen kunnen dan makkelijker mobiel zijn wat ook weer scheelt in de WMO gelden.